TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: ETAPP – KULINAARIAPRAKTIKA

“Stage” on prantsusekeelne termin tasustamata ametikoha kohta, kus kokk töötab restoranis, et õppida konkreetse peakoka, restorani või piirkonna tehnikaid ja stiile. Mida te ütleksite, kui keegi paluks teil töötada tasuta? Tuhandetele edasipüüdlikele kokkadele ei ole see probleem. Võimalus saada õppimisvõimalus Michelini tärniga restoranis pole mitte ainult privileeg, vaid ka sisemine sund."Etapp: kulinaariapraktika" jälgib praktikantide rühma, kui nad läbivad üheksakuulise perioodi ühes maailma parimas Michelini tärniga pärjatud köögis Mugaritzis. Film kajastab kirglikkuse, haavatavuse ja kõigi takistuste ületamise teemasid. Selles uuritakse põhjust, miks need kandidaadid jätavad kõik maha, et olla rahaliselt keerulises, tõeliselt raskes ja uskumatult riskantses rollis. See on otsekohene uurimus restoranitööstuse sisemisest toimimisest ja sellest, mida on vaja Michelini peakokkade hierarhias tippu tõusmiseks.

"Etapp: kulinaariapraktika" sööb, magab ja hingab koos praktikantidega, elades läbi nii sisemisi kui ka väliseid konflikte: olles tasustamata, kodust eemal, rääkides teist keelt ja töötades uskumatult pikki tunde. Igal sammul välja ütlemata tõde - ja vahel väga valju häälega tõstatatud küsimus - kes suudab kuumuses vastu pidada?