TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: HAUTE CUISINE: TIPPKOKANDUSE SÜNNILUGU

Haute cuisine või siis tipptasemel kokakunst on moodne luksus, mille leiutajaks üle saja aasta tagasi oli vaid üks mees – Auguste Escoffier. Mees, kes korraldas Prantsuse kokakunstis revolutsiooni tehes haute cuisine’ist üleilmse sünonüümi Prantsuse tipptasemel kulinaarsetest elamustest – nimetagem seda suisa kulinaarseks kunstiks.

Auguste Escoffier oli esimeste luksushotellide peakokk: Pariisi Ritz, Londoni Savoy ja Carlton ning New York. Legendaarne peakokku lõi aluse moodsa gastronoomia uuele mudelile: organiseeritus ja täpne kord köögis, vormirõivad personalile, uued retseptid, hügieenimeetmed, viis, kuidas roogi esitleti ning mõistagi tipptasemel teeninduskogemus. See dokumentaalfilm viib meid rännakule, kuidas haute cuisine alguse sai ning kuidas Escoffier’ pärand tänaseni kestab – seda kõike läbi tippkokkade lugude üle maailma.