menuimage Must Käsi
Noma: mu täiuslik torm

Documentary

Duration 1h 35m

Country Suurbritannia

Director Pierre Deschamps

Cast Hanne Redzepi, Andrea Petrini, Plukppe Houdet

Language inglise

Levitaja FOOD FILM FESTIVAL MTÜ

Toidufilmide festivali avafilm teeb tribüüdi senisel kujul peagi uksed sulgevale legendaarsele 3-tärni restoranile Noma, mille ühte asutajatest Claus Meyerit peetakse New Nordic Cuisine filosoofia rajajaks, René Redzepit maailma parimaks kokaks ning 3 Michelini tärni teeninud teedrajanud Noma on pälvinud korduvalt maailma parima restorani tiitlid. Seni ainus täispikk dokumentaalfilm kultusrestoranist Noma ja kuulsast peategelasest René Redzepist viib meid tagasi aastasse 2015 ning annab inspireeriva ja mõtlemapaneva vaate, mis seisab tegelikult suure edu taga ja kuidas maailm muutuste algat...Show more

Toidufilmide festivali avafilm teeb tribüüdi senisel kujul peagi uksed sulgevale legendaarsele 3-tärni restoranile Noma, mille ühte asutajatest Claus Meyerit peetakse New Nordic Cuisine filosoofia rajajaks, René Redzepit maailma parimaks kokaks ning 3 Michelini tärni teeninud teedrajanud Noma on pälvinud korduvalt maailma parima restorani tiitlid. Seni ainus täispikk dokumentaalfilm kultusrestoranist Noma ja kuulsast peategelasest René Redzepist viib meid tagasi aastasse 2015 ning annab inspireeriva ja mõtlemapaneva vaate, mis seisab tegelikult suure edu taga ja kuidas maailm muutuste algatajad vastu võtab. Värskeima info kohaselt sulgeb Noma uksed restoranina 2025. aasta kevadel ning jätkab toiduinnovatsiooni ja pop-upidena Noma Lab formaadis.

Filmile eelneb vestluspaneel tippkokk Peeter Piheliga.

“Noma - mu täiuslik torm” on dokumentaalfilm kuulsast peakokast René Redzepist ning restoranist Noma, mis filmi valmimise hetkeks oli pälvinud The Best Restaurant in The World tiitlid aastatel 2010, 2011, 2012 ja 2014.

Taani köögi taasleiutamise ja uudse lähenemise poolest tooraine kasutamisel ja maitsete loomise poolest tuntuks saanud Redzepi ja tema Noma, võttis fookusesse kohaliku tooraine ning viis sellega eksperimenteerimise tulemusel toidunautlejad nii gastronoomilisse taevasse kui ka elavdas kriitikute vahusuid. Film jälgib peakokka ja kaasomanikku Redzepit loomingulisel teekonnal, mil ta läbib inspiratsiooni saamiseks erinevaid paiku Taanis, püüdes avastada vähekasutatud tooraineid, saavutada täiuslikkust ja valmistada julgeid ja rabavaid roogasid. Filmi režissöör on sõnastanud, kuidas geenius ja kohalike poolt kiusatud René Redzepi, on justkui moodsa aja inetu pardipoeg, kes leidis oma koha Taanis, muutis selle paiga kulinaarsel maailmakaardil jäädavalt ning tõusis ka ise tippu - või siis muundus luigeks - kui režissööri narratiivi jätkata.

Filmi režissöör Pierre Deschamps veetis rohkem kui kolm aastat Nomas jälgides tunnustatud kokka ja saades sissevaate ka kõige tundlikematele olukordadele ja pingelisse igapäeva. Täiuslik kulinaarne torm, kus 45 lauatäit perfektselt serveeritakse nelja tunni jooksul kaks korda päevas. Ajatuna näiv dokumentaalfilm, mis on inspiratsiooniks neile, kes on Nomasse jõudnud kui ka neile, kes sinna ei jõuagi. Film pälvis valmimisaastal San Sebastiani filmifestivalil parima kulinaarse dokumentaalfilmi auhinna.

Show less

Screenings

No screenings at the moment

futureimage
Europa Cinemas
Eesti Kultuurkapital
Ellington
Põhjala
Ellington
DHL
Eesti Filmi Instituut
Limegrow