documentary
Duration 1h 23m
Country Taani
Language inglise, prantuse
Subtitle Language inglise
Terroir to Table viib veinientusiastid aistingute seiklusele igasse maailmanurka, kus veini valmistatakse ja pakub lugusid neilt, kes elavad ja hingavad veinimaailmas ja veinimaalimast – sommeljeed, kokad, mikrobioloogid, vitikulturistid. Vein ei ole lihtsalt vein. See on töö ja kirg, mis ei saa (loodetavasti) kunagi otsa. Vein on sotsialiseerumise rüübe ja avab kõik meeled. Vein on pidevalt arenev, muutuv, elav. Nauditav dokumentaalfilm toob nüansirikkused esile nii viinapuuaedadest, veinikeldritest, hinnalistest gastronoomiamekadest, kus pühendunud eksperdid otsivad täiuslikke ko...Show more
Terroir to Table viib veinientusiastid aistingute seiklusele igasse maailmanurka, kus veini valmistatakse ja pakub lugusid neilt, kes elavad ja hingavad veinimaailmas ja veinimaalimast – sommeljeed, kokad, mikrobioloogid, vitikulturistid. Vein ei ole lihtsalt vein. See on töö ja kirg, mis ei saa (loodetavasti) kunagi otsa. Vein on sotsialiseerumise rüübe ja avab kõik meeled. Vein on pidevalt arenev, muutuv, elav. Nauditav dokumentaalfilm toob nüansirikkused esile nii viinapuuaedadest, veinikeldritest, hinnalistest gastronoomiamekadest, kus pühendunud eksperdid otsivad täiuslikke kooslusi toidu ja veini vahel. Katkematud otsingud ja uuringud pinnaste eripärade, klimaatiliste tingimuste, viinamarjasortide ja muude maitsenüansse mõjutavate detailide kohta loovad rikkalikud arvamused, kogemused ja soovitused, mida filmis sõna saanud eksperdid julgelt väljendavad. Milline vein on foie gras kõrvale surmapatt? Kas kala kõrvale sobib valge või punane vein ja üldsegi miks ning milline neist? Kas Sulgi on tekkinud eksiarvamus, et tead veinist ja sellest, milliste toitude kõrvale miski sobib, kõike? Dokumentaalfilm “kõige tsiviliseeritumast joogist inimajaloos” on nauditav vaatamine nii veinitarkuritele, algajale veinisõbrale kui ka neile õnnelikele, kes tahavad ja suudavad ilma veinita elada.
Lisalugemist: “Terroir” – selle rikkaliku sõna sisukat tähendust on lahanud veiniekspert Igor Sööt siin.
Režissöör: Rasmus Dinesen
Produktsioon: Sweet & Savoury Film Company
Show less