Documentary
Kestus 1h 26m
Riik Taani
Režissöör Ole Juncker
Osatäitjad Johannes Jensen, Ove Villadsen, Karin Visth
Keel English, Taani, Greenlandic, Faroese
Subtiitrid inglise
Levitaja FOOD FILM FESTIVAL MTÜ
Maailma ühes kõige kaugemas nurgas asub tilluke asustus, vanim Gröönimaal. Ainus viis sinna jõudmiseks on paadireis üle jäise Põhja-Jäämere. Hoolimata ilmsetest
takistustest on Michelini tärniga pärjatud kokk Poul Andrias Ziska veendunud, et avab seal maailmatasemel gurmeerestorani. Aga peagi tuleb silmitsi seista keeruliste väljakutsetega. Kuidas teha süüa, kui pole olemas vajalikku kööki? Ja kas üldse on võimalik luua sild uustulnukate ja traditsioonilise eluviisi vahel?
Paul Andriase ja tema pööraselt erilise gurmeeloominguga kohtusime paar aastat tagasi filmis “Nordic by Natur...Näita rohkem
Maailma ühes kõige kaugemas nurgas asub tilluke asustus, vanim Gröönimaal. Ainus viis sinna jõudmiseks on paadireis üle jäise Põhja-Jäämere. Hoolimata ilmsetest
takistustest on Michelini tärniga pärjatud kokk Poul Andrias Ziska veendunud, et avab seal maailmatasemel gurmeerestorani. Aga peagi tuleb silmitsi seista keeruliste väljakutsetega. Kuidas teha süüa, kui pole olemas vajalikku kööki? Ja kas üldse on võimalik luua sild uustulnukate ja traditsioonilise eluviisi vahel?
Paul Andriase ja tema pööraselt erilise gurmeeloominguga kohtusime paar aastat tagasi filmis “Nordic by Nature - Michelin Stars II”, kus sai jälgida tema toimetamist Fääri saartel asuvas restoranis Koks. Kuna see asukoht ei olnud ilmselgelt veel piisavalt hullumeelne, siis on hetkel Koks avatud Gröönimaal Ilimanaqis ning seda seiklust saabki uues dokumentaalis nautida.
Toidufilmide festival on Põhja -ja Baltimaades ainulaadne filmifestival, mille edukas debüüt toimus 2019. aasta kevadel. Kvaliteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad kinopublikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused.
Festival viib kinopubliku rännakule paikadesse, tipprestoranide tagaruumidesse ja inspireerivate inimeste hingesoppidesse, kuhu muul viisil ei olekski võimalik pääseda.
Toidufilmide festivali missiooniks on inspireerida, innustada, teadvustada ning toetada oma tegevusega nii valdkonnapõhist dokumentalistikat kui ka kohalikke tegijaid ja toidukultuuri laiemalt.