Documentary
Duration 1h 20m
Country Ukraina
Director Dmytro Kochnev
Cast Yevgen Klopotenko
Language Ukraina
Subtitle Language inglise
Levitaja FOOD FILM FESTIVAL MTÜ
Lihaga või vegetaarne, ubadega või ilma, kartulid sisse või välja, tomatikastme või tõeliste tomatitega, kuivatatud seente või suitsutatud pirnidega? Milline on tõeline borš? Sel teemal võib lõputult vaielda. Kuid kindel on see, et boršisupp on osa ukrainlaste DNA-st. Seepärast asub tuntud kokk Yevhen Klopotenko rännakule läbi Ukraina, et avastada erilisi borširetsepte ja leida suppi ainulaadseks muutvaid salajasi koostisosi. Reisi käigus jõuab ta järeldusele, et kõige olulisemad ei olegi erinevad komponendid, vaid inimesed, nende väärtused ja lood. See on lugu maitsest ja armastusest. ...Show more
Lihaga või vegetaarne, ubadega või ilma, kartulid sisse või välja, tomatikastme või tõeliste tomatitega, kuivatatud seente või suitsutatud pirnidega? Milline on tõeline borš? Sel teemal võib lõputult vaielda. Kuid kindel on see, et boršisupp on osa ukrainlaste DNA-st. Seepärast asub tuntud kokk Yevhen Klopotenko rännakule läbi Ukraina, et avastada erilisi borširetsepte ja leida suppi ainulaadseks muutvaid salajasi koostisosi. Reisi käigus jõuab ta järeldusele, et kõige olulisemad ei olegi erinevad komponendid, vaid inimesed, nende väärtused ja lood. See on lugu maitsest ja armastusest.
Dokumentaalis valmib borš Tšernobõli tuumaelektrijaama sööklas või Užgorodi keskuse kail, Lvivi peenes restoranis, Transkarpaatia mäetipus ja mitmel pool mujal. Silmadega saab mekkida borši, mis on keedetud jõeveest, kalaga, pelmeenidega, hanelihaga, vorstidega ning isegi viski ja meega. Igaühele oma! Muide, borš on 2022. aastal kantud UNESCO kultuuripärandi nimistusse. Teeme selle filmiseansiga kummarduse ukrainlastele, kes on uskumatult visad. Slava Ukraini!